Rajt előtt a "Keskenyút"

 

Idén nyáron egy új, ökuménikus sátor gazdagítja a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programját, a neve Keskeny út-sátor. A megnevezést hallva mindenkinek akaratlanul is az jut eszébe, hogy a keresztény embernek azon a bizonyos keskeny úton, kellene/illene járni, de ez nem mindig könnyű. Sokan azt hiszik, hogy akik a Keskeny utat követik, plusz terheket vállalnak fel, életük egyhangúvá, örömtelenné válik. Ezt a helytelen gondolkodást szeretnénk megcáfolni. A sátorba betérőknek megmutatjuk, hogy a Keskeny úton járó emberek élete boldogabb, mint a széles úton járóké, mert tudják, életük alkonyán nem a vége, hanem  folyt. köv. felirat várja majd őket

Sokszínű programokkal várjuk a Nyári Egyetem résztvevőit. Minden nap rövid áhítattal kezdődik. Igyekeztünk olyan előadókat meghívni, akikért saját környezetükben a fiatalok valósággal rajonganak: Bartos Károly (Karesz) a sátánizmusról és rockzenéről, Simon Levente a párválasztásról, Dr. Pásztori Kupán István a Szent Koronáról, Szilágyi László az Okkultizmusról és Sógor Csaba, az Egyház és politika összeegyeztethetőségéről beszél majd.

A délutáni órákban kézműves műhellyé alakul át a sátor, gyöngyfűzéstől kezdve, bogozáson és gyurmázáson át, bőrözéssel, gyertyamártással valamint batikolással tölthetik el délutánjukat a táborozók. Az esti órákban filmklubba illetve gitárestre várjuk az érdeklődőket. A gitárest meghívott előadója Ruszka Sándor a Karaván és Klausenblues együttesek tagja. A későesti-hajnali órákban is nyitva lesz sátrunk, a csillagvizsgálás mellett, esti beszélgetésekre is sor kerül majd vallásos, egyházi, politikai és bármilyen más jellegű kérdésekről, érdeklődésnek megfelelően.  

A Tusványosi viszontlátásra!

 

Vissza