A második rajt előtt a Keskeny út sátor

 

A Keskenyút ökumenikus (katolikus, református, unitárius és evangélikus) fesztiválmissziós csoport, egy éve nagy lelkesedéssel készül és most már nagy izgalommal várja, a betérőket az idén nyáron is megszervezett Tusványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáboron, illetve a Félsziget fesztiválon felállítandó Keskenyút sátorba.

Célunk a Keskeny út sátorral a történelmi egyházak valódi értékeinek képviselete a diákok, egyetmisták, fiatalok által látogatott fesztiválokon. Fiatalok szervezésében fiataloknak építjük a sátrat különböző programok és lelki beszélgetések tereként. A csoportunk tagjait az ország minden részéről összegyűjtött egyetemisták, illetve papok és lelkészek alkotják.

Az idén is változatos programnak nézünk elébe. Fiatalok számára aktuális és érdekes előadásokkal és közismert előadókkal várjuk látogatóinkat. A Tusványoson: Molnár Sándor: Szerelem - az örök téma, Bartos Károly (Karesz): „Szabadság – illúzió”, Nap Kati: Halál közeli élmények; a Félszigeten: Szilágyi László: Okkutizmus, Schád László: Drogos út - rögös út, Hankó-Nagy Alpár: Szerelem - az örök téma, Kolumbán Gábor: Hagyományőrzés és jövőkép; előadásokra kerül sor.

Ismét helyet kap sátrunkban a tavaly közkedvelt, és népszerűvé vált alkoss sarok, amelyben a következő foglalkozásoknak szerepelnek: rajzolás; festés; kézművesség: bogozás és gyöngyfűzés. Ezen foglalkozások mellett barátságos beszélgetések alakultak ki. Természetesen nekünk ez a célunk az alkoss sarokkal Mindemellett, nyitottak vagyunk a betérők által javasolt kérések iránt, mint például a tavaly kialakult népdal éneklésnek, zenélésnek.

A Keskeny út sátorban működni fog egy teaház is, aminek keretében gitárestre kerül sor - Ruszka Sándor illetve Szilágyi Róbert zenészek éneklése, gitározása mellett. Ezt követően filmvetítés majd beszélgetés lesz. A hangulatot zsíros kenyér, és tea felszolgálással tesszük otthonossá. Tehát egésznapos, sőt éjjelbe nyuló programot kínálunk minden betérőnek.

Az említett programok célja: a spontán beszélgetések, a lelkigondozás, az egyházzal való megismerkedés, a betérők meghallgatása, a vidámság, az öröm, amelyet egyik fiatal adhat a másiknak, a személyes értékek felfedezése és értékelése, az egymásra való odafigyelés, a közösség megtapasztalása és nem utolsó sorban az, hogy felfedezzük azt, hogy jó járni, kelni, élni a Keskeny úton.

A program részletes ismertetését, a tavalyi fényképeket, velünk kapcsolatot, illetve sok más érdekes dolgot a ezen a  honlapon lehet megtalálni.

                Végezetül hadd búcsúzzunk a személyes találkozás reményében az indulónk néhány sorával: Jöjjetek a Keskeny útra, boldogságra visz ez az út, ez ösvényen fáradt lelkünk örök otthonába jut.

 

E-mail címünk: keskenyut@yahoo.com Írj bátran!

 

Vissza