Keskenyút az EMI táborban

 

Az idei missziónk utolsó, harmadik állomása az Gyergyószentmiklósi III. EMI (Erdélyi Magyar Ifjak) tábora volt. A táborban az EMI meghívásának tettünk eleget azzal, hogy idén először itt is felhúztuk a Keskenyút sátrat. Minket is meglepett, hogy mennyi ember volt kíváncsi a programjainkra.

A betérők a következő dolgok közül választhattak: közös éneklés, áhítat, kézműves foglalkozások (rajzolás, agyagozás, bogozás)- közben beszélgetés a napi témáról, előadás, kerek asztal megbeszélés, láthatatlan színház, filmezés és ezt követően a film kapcsán megbeszélés családias hangulatban, zsíros kenyér és üdítő mellett.

Az EMI tábor otthonias hangulata jó terepnek bizonyult a Keskenyút számára, sok kutató fiatal tért be hozzánk, tele kérdésekkel, életkedvvel, és vett részt a foglalkozásainkon.

A következő napi témák és előadások voltak: Halálközeli élmények (Nap Kati – pszichológus), Szabadság- illúzió (Bartos Károly – lelkész) és  Ki vagyok én s mi dolgom e világban? (Keresztyénként és Magyarként a XXI. században (Portik Hegyi Kelemen)

A láthatatlan színház, mint mindig most is nagy sikernek örvendett. A betérő, 4-5 perc erejéig egy más világot tapasztalt meg, megízlelve érzéseket, szituációkat. Megtapasztalhatta milyen is lehet ha Istenre bízzuk utunkat és engedjük, hogy ő vezessen.

A Keskenyút misszióban dolgozó fiatalok ezt a munkát önkéntesen végzik, és az önkéntes munkának egyik alapelve, hogy az szívből jön. A szívből jövő munka pedig meghallgatásra talál és magvai szétszóródnak.

Adja Isten, hogy a szétszórt magok gyümölcsöket teremjenek. Isten akarata szerint pedig minél többen járjunk a keskenyúton, lehetőséget adva, hogy az egyházak jelen legyenek olyan rendezvényeken és olyan emberek körébe, akik szívesen beszélgetnek Istenben bízó fiatalokkal, tapasztalatokat osztanak meg és új felfedezéseket élnek meg közösen.

A misszió jövőben is folytatódik, minden érdeklődőt szívesen várunk.

Elérhetőségünk és bővebb információk a következő címen találhatók: www.mit.com.ro/keskenyut, illetve irhatok a keskenyut@yahoo.com címre.

Ezúttal is köszönjük mindazoknak, akik imai hátérrel támogattak minket, valamint anyagi támogatásukat a Communitas Alapítványnak, a Királyhágómelléki Református Egyházkerületnek, az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egyletnek (ODFIE), az Erdélyi Református Egyházkerületnek, Ferencz Kornéliának (Corvina Könyváruház), valamint az Erdélyi Unitárius Egyháznak.

 

Keskenyút csapat nevében,

Csíki Kinga

 

 

Vissza