Emberek a Keskeny úton

 

 Az idei Bálványosi Diáktáboron és Szabadegyetemen ismét jelen volt a Keskenyút ökumenikus sátor amely, 2005-ben alakult és azóta képviseli a fesztiválokon a katolikus, református, evangélikus és unitárius egyházakat.

 A színes programot rengeteg érdeklődő látogatta meg. Áhítat, előadások, kerek asztal beszélgetések, bogozás, agyagozás, festés, filmnézés, beszélgetések, zsíros kenyér, üdítő várta a kicsiket, nagyokat egyaránt.

 Az előadások nagyon sikereseknek bizonyultak, az elsőt Balla Zoltán lelkész tartotta, Idejét múlta-e a keresztyénység címmel. Kiderült, hogy a keresztyén embernek sok mindennel meg kell birkóznia, és igyekeznie kell továbbadni és megélni a hitét, mert a rohamosan fejlődő világban az egyházak sok helyen perifériákra szorulnak.

 Második nap Az egyház öl, butit és nyomorba dönt? című kerek asztal beszélgetés során, a nagyszámba összegyűlt hallgatóság hozzászólhatott a témához és a három meghívottunk, Vass Lehel szabad gondolkodó, Bagoly Zsolt újságíró és Bartos Károly lelkész véleményeihez. A beszélgetés több témát érintett az egyházakkal kapcsolatosan, mint például az egyházak jelentősége az elmúlt évtizedekben, szükségünk van-e az egyházakra, az egyházi mozgalmak pozitív hatásairól, valamint az egyházak hiányosságairól is.

 Harmadik nap Bencze Mihály brassói matematika tanár és versíró beszélt arról hogyan is tesznek bizonyságot a matematikai struktúrák Isten létezéséről.

Minden nap egy - egy témát veséztünk ki előadás, beszélgetés, rajzolás, filmnézés közben. Több önkéntes várta a betérőket, rengeteg régi, visszatérő, de ugyanakkor új arcokkal is találkoztunk.

 A rengeteg beszélgetés, és egymásra való odafigyelés elszórt magvai a szíveinkben fognak kicsirázni és virágozni. Az igazi jelenlétnek kisugárzása van, aki szívből teszi, Istennek szolgál és betölti a szeretet parancsát. A misszió a szívből jön, és Isten az, aki erősíti.

 Ezúttal is köszönjük a Communitas Alapítványnak, a Királyhágómelléki Református Egyházkerületnek, az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egyletnek (ODFIE), az Erdélyi Református Egyházkerületnek, Ferencz Kornéliának (Corvina Könyváruház), valamint az Erdélyi Unitárius Egyháznak, hogy missziónkat anyagilag is támogatták.

 

Keskenyút csapat nevében,

Csíki Kinga

 

Vissza