Egyszerre két helyen

 

Május 1-4. a legkeményebb hétvége volt a Keskeny út ökumenikus fesztiválmissziós csapat életében. Erre az időpontra ugyanis két meghívást is kaptunk, két - egymástól majdnem ötszáz kilométerre lévő - rendezvényre. Sepsiszentgyörgyön a Szent György napokra, Felsőbánya mellett, a Bodi tónál pedig az OXEN fest – Multikulturális Ifjúsági Fesztiválra került sor.

Mindkét helyszínen első alkalommal szerepelt a Keskeny utas csapat. Az első alkalom általában az ismerkedésről szól. A rendezvény résztvevői megismerkednek mivelünk és mi is megismerjük magát a rendezvényt és a rendezvény részvevőit. Munkánkat az eső kissé megzavarta, a rossz idő miatt kevesebb résztvevő merészkedett a sátrak közelébe. A májusi esőre azt mondják, hogy aranyat ér. Ez be is igazolódott a Bodi tói rendezvényen. A záporban elázott ugyan a sátrunk, de mi nem adtuk fel azt, amiért több száz kilométert utaztunk. Egy szállodai szobába rendezkedtünk be és ott vártuk a vendégeinket. A láthatatlan színház nevű programunk a fesztivál magyar résztvevőink nagy részét megmozgatta. A kárpátaljai magyar résztvevők majdnem testületileg a vendégeink voltak.

Sepsiszentgyörgyön munkát végző csapattal is tartottuk a kapcsolatot. Örültünk, hogy ők is feltalálták magukat a rossz idő ellenére. Köszönjük mindkét rendezvény szervezőinek a támogatást. Kiemelten Hupka Félix Felsőbányai szervezőnek, hogy mindent megtett azért, hogy célunkat meg tudjuk valósítani és Nemes Elődnek, hogy közreműködött abban, hogy a Sepsiszentgyörgyi programunk is jól sikerüljön.

 

                                                                                              Bardócz Csaba lp.

 

Vissza