Ikafalvi képzés, 2010. november 5-7., Ikafalva

Ikafalvi képzésen a Keskeny út fesztiválmissziós csoport tagjai

           

November 5-7. között a Keskeny Út ökumenikus fesztiválmissziós csoport tagjai egy hosszú hétvégés képzésre gyűltek össze az Ikafalvi Művelődési otthonban. Mivel a csoport „régi” tagjai más missziók fele is - magán illetve szakmai téren - bontogatják szárnyaikat, szükségét látják nyitni a fiatalabb generációk fele. Jelen esetben a középiskolás diákok kerültek célpontba, az eddigi egyetemista célkategóriával szemben (többnyire az egyetemi oktatás időtartamának csökkenése miatt), hogy munkájukat folytatni tudják, és céljuk elérhető legyen.

A cél, melyet kitűztek maguknak: Megmutatni másoknak, hogy Istennel élni lehet és jó. Erről a célkitűzésről és a missziós csoport módszereiről tartott előadást pénteken este Bardócz Csaba Ikafalvi lelkész, a misszió egyik alapítója, és jelenlegi vezetője.

Másnap, egy összerázó játékdélelőttön vehettek részt a jelenlevők Bardócz Tímea vallástanárnő vezetésével, majd a délutáni órákban Nap Katalin pszichológus vezetésében belekóstolhattak a bibliodráma módszer egy szeletébe.

Vasárnap a Keskenyutasok testületileg részt vettek az istentiszteleten, az ikafalvi közösséggel együtt, majd a kiértékelő után ki-ki hazaindult a mindennapokba, élményekkel telítődve és a viszontlátás reményével szívében.

Ez úton is köszönetet mondanak mindazoknak, akik lehetőséget adtak ennek a hétvégének a megvalósítására, aki(k) a testi táplálék elkészítésében segítettek, akik helyet biztosítottak számukra, és az Ikafalvi közösségnek, hogy befogadták őket.

 

Vas Zsuzsanna

   

Vissza