Képzés Domaszéken

 

Keskeny Út a Zöld Fás vendégházban avagy Domaszéki képzéses hétvége

 

Kis csapatunk 14 személlyel (2 kisautó és 1 kisbusz) pénteken április 16.-án hajnali 6 órakor indult el Kolozsvárról, Domaszék felé. Hosszabb volt az út, mint gondoltuk, de azért hasznos is, hisz közösségformálás volt a hétvége témája, s mi megkezdtük a képzési folyamatokat már az utazással, közös célokat tűztünk ki, és közös terveket váltottunk valóra. Az út végére kissé kifáradtunk, de jó kedvvel érkeztünk meg a képzés helyszínére.

Az érkezést megelőzte egy kis szegedi séta, és a merészebbeknek a dóm tornyába való felmászás, ahol a szem nagyon nagy teret belátott, mondhatni Szerbiától Romániáig tartott a láthatár.

Domaszékre érkezésünk után a kisebb nagyobb felfrissülést követően megkezdődött a képzés, elkezdtünk csapatot építeni, és olyan tényezőket megismerni, melyeket eddig nem igazán, vagy ha tanultunk is szükséges volt a felidézés és az elmélyítés.

Péntek estére megérkeztek a szegedi Szetitel csoport tagjai, és nem sokkal később a Temesvári TekMek-esek is. Így estére a kis csapat naggyá változott, és 50-60 főt számlált. Ismerkedtünk, játszodtunk, majd a zene által éreztünk és tapasztaltunk meg dolgokat...Az est ezen részét Plesit vezette, saját módszerei és eszközei segítségével.

Az éjszakai pihenés után reggel újult erővel és kiegészülve a további tagokkal kezdtünk neki a munkának, a reggeli étkezés, és lelki feltöltődés segítségével is. Kellemes relaxációs gyakorlatban részesített minket a reggeli áhitat, és ezen kívül Isteni szót is hallhattunk, melyet Árpád tolmácsolt nekünk. Egész napos foglalkozásunk az első benyomásról, az előítéletekről szólt. Közben készültünk az esti bemutatkozásra, és próbáltunk nem csak saját csoportunkban kapcsolatokat építeni, hanem másokat is megismerni, másokkal is kapcsolatot kialakítani (gyakorlatba ültetve a nap folyamán tanultakat). Este minden csapat bemutatkozott, kreativitását és lehetőségeit kihasználva, illetve a közönség merészségét kipróbálva. Az est egy jó hangulatú zenés táncos mulatsággal zárult.

Másnap reggel szintén testi és lelki táplálkozással kezdtük a napot. A lelkieket Csaba biztosította számunkra, és Adina adta a zenei aláfestést. A nap további részében a kezdeményező kommunikáció technikáival foglalkoztunk.

Egy tartalmas hétvégét tudhatunk magunk mögött, sokféle gyakorlatot tapasztaltunk meg, és ezzel egyidőben sok sok érzést neveztünk meg és mondtunk ki.

A záró nagycsoportos találkozó után csomagoltunk, majd csoportosan fényképezkedtünk, és búcsúzkodtunk. Elhagytuk a csendes kis lakot, a Zöld Fás lak-ot, mely nevéhez híven egy kis nyugalom szigetet biztosított számunkra, hogy megtapasztalhassuk a csoporttá verődés rögös útját, de ugyanakkor a pihenés csendjét is.

Vas Zsuzsanna

      

   

Vissza