Képzés Kolozsváron

      

„Sózó” emberek ?!, Múlt, Jelen, Jövő a Keskeny Út-on

Április 29 és május 1 között ismét összeült a Keskeny Út csoport, hogy a misszió életének főbb eseményeit, valamint a jövőbeli teendőket megbeszélje.

Csütörtök este fél nyolctól kezdtünk gyülekezni, a Kolozsvári IKE Iroda épületében. Az este programjában, Sógor Árpád vezetésével, összerázó játékok, áhitat és a bennünk rejlő Isten-kép feltérképezése kaptak helyet.

Szombaton továbbvittük a gondolatokat, az áhitat során a „Ti vagytok a föld sója” (Mt. 5,13), igerészt beszéltük meg, erre épült rá a csoportfoglalkozás, melynek során a Ki vagyok? „Só” vagyok? Milyen „só” vagyok? kérdésekre válaszolt ki-ki a maga módján, és folytattuk olyan kérdések megválaszolását is, melyek a konkrét bevetésen, a helyszínen nap mint nap és percről percre felmerülhetnek. Helyzetgyakorlat során is megtapasztaltuk ezeket, melyet Schád László Szegedi Pszichológus vezetett.

Délután hallhattunk a Keskeny Út Ökumenikus Fesztiválmissziós csoport életének kezdeteiről, a múltjáról, a közelmúltjáról, és jelenéről. Kis pihenő után ismét helyzetgyakorlat által figyelhettünk egymásra, ebben Bardócz Tímea és Schádné Zámolyi Judit, Szegedi pszichológus voltak a segítőink. Ezt követően a csoport által használt módszerekről és eszközökről mélyítettük el tudásunkat. Megbeszéltük az eddig használt módszerek és eszközök hatékonyságát és nem zárkóztunk el az újabb módszerek beépítésének gondolatától sem. Esti programunk során egyik eszközünket próbáltuk ki, a filmnézést, és az azt követő beszélgetés során a módszert is.

Szombaton reggel, Bardócz Csaba, Ikafalvi lelkész, az áhitat során az előző napi igerész további részét vetette fel, „Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való már egyébre, mint hogy kidobja és széttapossa az ember.”(Mt. 5,13) Elmélkedtünk azon, hogy hogyan válhatunk íztelen sóvá az emberek számára, amikor kint vagyunk egy-egy helyszínen, miként nem tudjuk teljesíteni azt a célt, amit kitűztünk magunk elé. Később kimentünk a nagyparkba, az idei előadások témáit és lehetséges programokat terveztünk. Majd lezártuk találkozónkat, és mindenki hazafele indult.

Kolozsvári találkozónk nem jöhetett volna létre az IKE iroda vezetőségének segítőkészsége (a helyszín biztosítása) és Ft. Kovács Sándor címzetes kanonok, főesperes-plébános anyagi támogatása nélkül. Ez úton is köszönjük a hozzájárulásukat.

A csoport nevében, Vas Zsuzsanna

 

   

Vissza