Segesvári képzés, 2011. április 7-10., Segesvár

Keskeny Út a Segesvári vár alatt

 

A Keskeny Út Ökumenikus Fesztiválmisszió csapata április 7-10 között képzésre gyűlt össze Segesváron, a Gaudeamus Oktatási Központban. A képzés témái közt a segítés, az önismeret, a másik megismerése, kommunikáció és csapatépítés voltak. Mindemellett ismerkedtek az új tagokkal, és mélyítették a régebbi kapcsolatokat.

Schád László szegedi pszichológus segítségével játékosan mélyültek el egy egy kidolgozandó feladatban, témában.

A csütörtöki nap az érkezés napja, ki hamarabb, ki később érkezett. A közös vacsora után beszélgetés, érkezésről, úgy a helyszínre, mint a csoportba, illetve, hogy mi az amit elvártak, mit kaptak, és mi az amit tovább szeretnének adni a keskenyutas munka során.

Pénteken a reggeli áhitatot Bardócz Csaba ikafalvi lelkész tartotta, a felelősségről és az Úrban való bizalomról, ezzel adva lelki táplálékot a munkához. A nap témái közt a kommunikáció, az önismeret és a másik megismerése játszodtak főszerepet, mindezek külön feladatokba beépítve. A résztvevők megismerkedhettek a verbális és non-verbális kommunikáció azon területeivel, amelyek megfigyelésére a hétköznapokban nem adódik alkalom.

A szombat délelőtt áhitattal kezdődött majd beszélgetésekkel ismerkedéssel (önmagam és a másik megismerése) telt, a délután a tárgyakkal való ismerkedés, városnézés, várlátogatás időszaka volt. A csapatfoglalkozás, a következő programpont, olyan feladatokkal melyek megoldása a csapatra egy személyként várt. Az élményszínház ennek lezárása volt, melynek során megismerkedhettek a módszerrel, akik nem ismerték, a többiek mélyíthették az erre vonatkozó tapasztalataikat. A képzés hivatalos lezárása szombat este egy körbeszélgetéssel történt ahol  megfogalmazták érzéseiket és azt, hogy mit visznek haza az elmúlt napokból.

Vasárnap ki-ki hazautazott, élményekkel telítődve, új barátságokkal a szívében, és meg nem válaszolt és megválaszolt kérdések sokaságával.

Köszönjük a támogatást és a szervezést az Ikafalvi Református Egyházközségnek és a Szülőföld Alapnak.

 

Vas Zsuzsanna

   

Vissza