Képzés , 2013. február 22-24., Kézdivásárhely

Készültünk

 Beszámoló a Keskeny út képzésről

 2013 febr. 22-24

 

„Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” (Mt 5,16)

Úgy érzem, hogy a Keskeny Út ökumenikus fesztiválmissziós csoportra nagyon jól illik ez a jézusi mondás. Mert a Keskeny útnak célja és feladata, hogy Istenhez vezesse a Rá még nem talált embereket, hogy megmutassa a világnak, hogy Istennel élni jó és szép. Ennek eléréséhez egyetlen eszköze a keskeny utas csapat világossága, hite, Istenbe vetett bizalma és reménysége, amely bizonyíték arra, hogy Istennel is lehet élni az életet, s mindez örömmel és a biztonság érzésével tölt el.

A nyári szolgálatokra, bevetésekre készülve alkalomról- alkalomra képzéseket tartunk, hogy egymásra és Istenre hangolódva készüljünk a missziós munkára. Ilyen képzésre került sor 2013. február 22-24 között Kézdivásárhelyen, ahol tizenöt keskeny utas, újak (hála Istennek) és régiek találkoztak és tervezték meg a nyári szolgálatokat.

Február 22-én délután érkeztünk meg Kézdivásárhelyre, ahol a szívélyes köszöntések, az új keskeny utasok üdvözlése után testünk táplálására megvacsoráztunk, majd az estét kedves beszélgetésekkel töltöttük.

Február 23-án reggeli után Istenhez fordultunk, hálát adtunk a megtartásért, és az Ő segítségét kértük munkánk végzéséhez. Az áhítatot Kádár Zoltán másod éves református teológiai hallgató végezte. Ézs 43, 1-2 szerint bátorított arra, hogy Isten velünk van minden pillanatunkban és Vele mindenre képesek vagyunk. Nagyon tetszett számomra a gondolata: ,,Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg”, amely által Isten azt üzeni, hogy Ő a jóban és a rosszban, az örömben és a bánatban is velünk van. Nem azt ígéri, hogy ha Őt válasszuk, nem lesznek problémáink, nem fog baj érni minket, hanem azt, hogy akkor is, a vízben, a tűzben is velünk lesz.

Áhítat után a Keskeny út kilenc évén tekintettünk át, majd a módszerekről beszélgettünk.

A délután folyamán egymás és önmagunk megismeréséért játékokban vettünk részt, amelynek folyamán a ,,tökéletes vezető”, a jó vezető jellemzőiről is beszélgettünk.

Vacsora előtt a bevetésen levő film utáni beszélgetés, mint módszer gyakorlása érdekében megnéztük ,,A végtelen hit” című filmet. A film mondanivalója a reggeli áhítat mondanivalójával csengett össze, így vált keretes szerkezetűvé a napunk.

Február 24-én reggel az áhítatot Bencze Zsuzsánna első éves magiszteri unitárius teológiai hallgató végezte, aki az áhítat előtt bevetéseken levő reggeli Hangolókat idézte meg. Az áhítat témája a keskeny utasok az önmagukból áradó istenszeretet kimutatásának a fontossága volt. Az áhítat alapgondolataként Lukács evangéliumából olvasta fel a lámpás és a szem példázatát, amely alapján arról beszélt, hogy a lámpást sem teszik rejtett helyre, úgy mi sem rejthetjük el az emberek elől hitünk világosságát, amely Istenhez köt minket. Elmondta, hogy nagyon fontos, hogy mire vagyunk hangolva: Isten bölcsességére vagy a világ sokféleségére. A lelket egy rádióadó-vevőhöz hasonlította, akiből mindig az szól, amire hangolva van. Belőlünk is az kell, hogy szóljon, amire hangolva vagyunk: Isten szeretete.

A délelőtt folyamán gyurmából megformáltuk a saját Keskeny utas szerepünket és magunkkal vittünk egy társunk által készített alkotást, hogy rá gondolva erősíthessük őt. Ebéd előtt az új Keskeny utas módszerekről beszéltünk, mely segítségével hatékonyabban végezhetjük missziónkat.

A képzés a vasárnapi ebéddel végződött, amelyen Istennek és egymásnak is megköszöntük az együtt töltött hétvégét. Bízunk abban, hogy ahogy akkor is, úgy a nyári bevetéseken is velünk lesz. Úgy legyen!

 

       Kolozsvár,                                                                           Bencze Zsuzsánna

       2013. febr. 27.

Az eseményről készült fényképeklet facebookoldalunkon a következő linken lehet megtekinteni: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.480216958707767.111260.136093163120150&type=3

 

 

Vissza