Tusványos beszámoló , 2015. július 22., Tusnádfürdő

                Vegyél nekem adatott bőven

             avagy misszió ott, ahol a medve tényleg nem játék

 

Szerdán rajtolt a Tusványoson a Keskeny út fesztiválmisszió programja. Hála az Úrnak már nem kell buzdítani a fesztiválozókat az indulónk első sorával: „Jöjjetek a Keskeny útra”, mert a kánikula ellenére telt házzal rajtolt a nap.

                A hangolót Kádár Zoltán János teológus fesztiválos áhítata követte, majd Paizs József, lelkipásztor Kapcsolatdinamika a mai fiatalok körében: szerelem – szakítás – szerelem, avagy  Hányszor lehet szerelmes az ember?című előadása következett. „Az előadásom témája a fiatalok párkapcsolatainak dinamikája volt. A kapcsolatainkat vettük nagyító alá: párválasztás – szerelem – szakítás – feldolgozás. Mentálhigiénés lelkigondozóként teret adtam a személyes kérdéseknek is. A hallgatóság nyitottsága, őszintesége, vitakészsége meglepett. Szívembe zártam őket!” összegzett az előadó.

                A délután folyamán is folytatódott a Keskeny utas Baba-mama kiegészítő sátor. Külön színfoltja az idei programnak a kisgyerekek, babák játszóháza, ahol a keskenyutasok lefoglalták a csöppségeket, amíg a szülők a sátorba zajló programokra figyelhettek.

                Újdonság számba ment az egyik Keskeny utas akciója, aki egy forgalmas helyre egy pénzel teli kalappal ült ki. A járókelők koldusnak vélték őt pedig a kezében tartott tábláról, amin azt írta, hogy „VEGYÉ!L!L! nekem adatott bőven.” világosan kiderült, hogy ő pénz adni szeretne. Az a flashmob szerű akció meggyőzött arról, hogy a Tusványoson részt vevő emberek, jó emberek. Amikor ugyanis megértették az akció üzenetét, sokan támogatták is a kezdeményezést, így volt aki tett a kalapba és így többen vehettek ki belőle pénzt.

                A nap egy másik hasonló akcióval zárult. A Keskeny utas csapat „egyenpolóba” öltözve zsíros kenyerekkel teli tárcákkal és a sátorba hívogató névjegykártya méretű szórólapokkal lepték el a tábor egy forgalmas helyét és sokak számára meglepő módon ingyen adtak zsíros kenyeret az arra járóknak lebontva azt az előítéletet, hogy az egyház mindig, csak kér támogatást elvár az emberektől.

                A sátorhoz visszafele jövet egy járókelő mondata örvendeztetett meg minket, aki a baráti társaságának azt mondta: „nem tudom mi ez Keskeny út, de kíváncsi lettem rájuk, holnap megkeresem őket”. Természetesen állunk elébe, és minden betérőt nyitottsággal, és szeretettel várunk.

                                                                                                                             Bardócz Csaba 

A Tusványosról további részletek itt olvashatóak!

 

Vissza